Kdy do banky ani nechodit

Neustálé zdražování trápí čím dál větší procento lidí. Výjimkou pak nejsou ani ti, kteří se během pár měsíců propadli z pozice střední třídy k hranici chudoby. Co ale v takové situaci dělat? A poskytne vám vůbec banka úvěr?

Banky obvykle nemají problém poskytnout úvěr klientům, kteří mají trvalé a pravidelné příjmy. Pro takové jsou zde pak i nachystané předschválené úvěry. Co však dělat v případě, že potřebuje úvěr ve vyšší částce, tedy spíš americkou hypotéku, ale nejste si jistí, zda vám ji banka bude ochotná poskytnout.

placení kartou

Kdy to ani nezkoušet

Získat hypotéku u banky není vůbec snadné. Pro získání milionové půjčky, a to můžeme hovořit třeba jen o třech milionech na koupi nemovitosti, musí být vaše příjmy skutečně nadstandardní. Možná máte pocit, že když vyděláváte více, než vaši známí, tedy okolo třiceti tisíc čistého, a vaše nutné výdaje vychází asi na dvě třetiny, zbývá vám dostatek na placení úvěru, a banka by vám jej měla poskytnout. To se ovšem mýlíte. Kritéria banky pro získání úvěru jsou totiž úplně někde jindy, a nemáte-li příjmy jako váš zaměstnavatel, nejspíš na hypotéku v bance vůbec nedosáhnete. Stejně tak pak platí, že pokud máte z minulosti rest v podobě opožděné splátky, který se objevuje jako záznam ve vašem registru, jste pro banku jakožto žadatel nežádoucí. V takových případech se ani nevyplatí to v bance zkoušet, jelikož narazíte jen na pohledy shora, sáhodlouhé vyřizování něčeho, co nikdy nedostanete, a ztratíte tak jak spoustu času, tak i sebevědomí.

předávání peněz

Kam se obrátit?

V takovém případě je nejlepší rovnou se obrátit na nebankovní společnost. Většina lidí to dělá hned poté, co pohoří v bance, avšak se ztrátou času, kterého máte tak málo. Nebankovní společnosti pak nabízejí nebankovní hypotéky známé také jako americké, které lze využít bez dokládání účelu, tedy na koupi nemovitosti, rekonstrukci, ale i řešení dluhů, exekucí, a jiné. Zatímco v bance šanci nemáte, zde rozhodně ano. Pokusí se vám navrhnout úvěr na míru, tak abyste jej dokázali splácet, a vždy vám vyjdou vstříc.

Když končí fixace stávajícího hypotečního úvěru?

S nabídkami na refinancování hypotečních úvěrů se v posledních letech doslova roztrhl pytel, není se tak čemu divit, že Češi neustále přemýšlí jak udělat splácení ještě výhodnější. Hlavním cílem refinancování je najít před koncem doby fixace výhodnější nabídku od stávajícího, případně nového věřitele, refinancovat a nadále splácet stejnou výši úvěru za výhodnějších podmínek. Hlavním lákadlem může být úroková sazba, která je velmi proměnlivá a v případě nižší sazby může dlužník na hypotečním úvěru výrazně ušetřit. Jak tedy refinancování funguje v praxi, dá se na něm ušetřit a kdy je ten nejvhodnější čas pro refinancování stávajícího úvěru?

Refinancování je úzce spjaté s fixací

Fixace úrokové sazby hypotečního úvěru je období, po které dlužníkovi banka (případně jiný subjekt) garantuje neměnnou výši úrokové sazby. Toto období je proměnlivé a každá banka ho má nastavené na jinak dlouho, mže to být 5, 8 nebo dokonce 10 let. Vždy záleží na podmínkách dané uzavřením smlouvy.

podpis smlouvy

Přibližně 3 měsíce před ukončením doby fixace je dlužníkovi zaslána nabídka na nové fixační období s navrhnutou úrokovou sazbou. Pokud dlužník nové podmínky smlouvy akceptuje, splácí dál ten samý hypoteční úvěr. Refinancování stávajícího úvěru nastává ve chvíli, kdy dlužníkovi nevyhovují nové podmínky smlouvy a s věřitelem nenajdou společné řešení, které by vyhovovalo oběma stranám.

potřesení rukou

Co je to refinancování a jak probíhá?

Pokud se z jakéhokoliv důvodu dlužník na další fixní období nehodlá novou nabídku akceptovat, neskýtává se mu tímto možnost splatit stávající úvěr úvěrem novým od jiného poskytovatele. Nový úvěr pak splácí stejně jako předchozí a pro něho se nic nemění. Refinancování hypotéky Fahd by mělo pro dlužníka znamenat splácení za výhodnějších podmínek, než tomu bylo doposud. V tomto případě jsou výhodnější podmínky myšleny především nižší úrokovou sazbou, která by měla úvěr výrazně zlevnit.

Je podnikání riziko?

Mnoho lidí se bojí začít s podnikáním či svobodnými profesemi z obavy ze ztráty jistot. Je tomu ale opravdu tak, je podnikání ta méně bezpečná cesta? Na věc se lze dívat i přesně opačně. Existují určité hlavní obavy:
zahřívání hrnečkem
1. Strach ze ztráty jisté práce
Na svém teplém místečku jako zaměstnanec lpíte proto, že máte pocit jakési jistoty. Je to ale pravda? Váš šéf vás může vyhodit. A ano, může se stát, že vás vyhodí i ve chvíli, kdy jste nic neudělali. Zákon může být sice na vaší straně, ale vždy jste v pozici slabšího. Minimálně čas hraje proti vám. A měsíce plné stresu vám ani vyplacení ušlého zisku nevynahradí.

2. Strach ze ztráty pravidelného příjmu
V počátku podnikání jsou příjmy obvykle nižší, to je fakt. Ve chvíli, kdy si vybudujete klientelu, jméno a podobně se přísun zakázek začíná stávat pravidelným. E v tom smyslu, že by byl v každém týdnu či měsíci stejný. Jeho výše se stává předvídatelnou v závislosti na počasí, ročním období, dnu týdne – podle toho, jaké profesi se věnujete. Dokonce i lidé, kteří se živí jako pouliční sochy, dokáží po chvíli své příjmy předvídat. Pokud se tedy věnujete exaktnějšímu oboru, představu získáte poměrně rychle.
asijský muž
3. Obava z nedostatečného kapitálu
Panuje rozprostraněný mýtus, že pro začátek podnikání je nutný kapitál. V určitých oborech tak tomu jistě je, tam je ale také obvykle nutný natolik široký vhled, že v jednom podnikání stejně neutáhnete. Je ale mnoho oborů, kde začátek nestojí na žádných financích, pouze na vaší pracovitosti. Jsou to profese umělecké, v informačních technologiích, překladatelské, spisovatelské. Veškerá práce spojená s internetem mívá nízké až nulové vstupní náklady.
4. Obava ze složitosti procesu.
Samozřejmě, nebude to jednoduché, ale být na volné noze je populární. Nedávno vyšel všeobsahující manuál podnikatelského guru Roberta Vlacha, webů s radami, jak začít, je nespočet.

Váš vůz bude v bezpečí


Pokud si nechcete u domu stavět garáž, a přitom chcete mít svého motorového oře bezpečně schovaného, je ideální ho postavit pod někam pod střechu.

Váš vůz bude v bezpečí

Vozidlo může venku poškodit prakticky cokoli, na co si vzpomenete. Od vandalů přes počasí. Proto byste ho měli pokaždé, když přijedete domů odstavit někam do bezpečí. Ideální je k tomuto účelu vlastní garáž. Ta se hodí zvláště v případě, kdy máte vlastní domek i s větším pozemkem. Co se týče prostor, neměl by tak pro vás být problém postavit pro vozítko garáž. To je ale hodně práce, a navíc je to i docela drahé. A když to necháte udělat profesionály, vše se ještě navíc prodraží. Když nevíte, co s penězi, je to asi to nejideálnější řešení.

Přístřešek pro vůz

Ovšem v případě, že nechcete zbytečně příliš utrácet, jsou tu i jiné alternativy, které dokáží váš vůz alespoň částečně ochránit před vnějším nebezpečím. Asi tím druhým nejideálnějším řešením je pořídit si přístřešek na auto Pergoly-trutnov.

Je efektivní

Je dobré hned z kraje poznamenat, že neposkytuje tak dokonalou ochranu jako garáž. Přeci jen, většinou nemá všechny čtyři stěny, což je na jednu stranu negativum, jelikož pak k autu mohou mít přístup zloději nebo vandalové, ale také pozitivní. A to hlavně v zimních měsících, kdy vozidla rády vlivem sněhu smíchaného se solí korodují. V garáži se vlhkosti v podvozku jen tak nezbavíte, ale venku, kde fouká vítr, může být vaše vozidlo suché během několika málo hodin, díky čemuž se do něj koroze nepustí. Nebo alespoň ne v tak velké míře. Jedná se tedy o vysoce efektivní ochranu, která alespoň v tomto případě je lepší nežli garáž.

Vhodné zastřešení i pro auto

Ani samotná stavba netrvá ani zdaleka tak dlouho, jako by trvalo budování nové garáže. Slovo „stavba“ je však nutno dát do uvozovek, protože většinou se jedná o předem připravenou stavebnici, kterou lze jednoduše složit dohromady. Měl by to zvládnout i kutil amatér, ale pokud se na to necítíte a nechcete se do takové práce raději pouštět, můžete si s přístřeškem zároveň objednat i servis, který vám konstrukci sestaví. Samozřejmě za poplatek.

Kdo zaplatil slevy jízdného?

Od září roku 2018 platí snížené jízdné pro studenty a seniory. Na oko to vypadá jako skvělá věc, nepotřebuji moc peněz a dojedu, kam budu potřebovat. To je pravda, ale platí to pouze o ekonomické stránce jednotlivce. Stát to stálo neskutečné peníze. A odkud je vlastně Andrej Babiš, kterého tohle celé byl nápad, vzal?
Autobus uvnitř
Na všechno se mělo složit dohromady 28 úřadů a ministerstev. Zasáhlo to i ministerstvo školství, které přišlo o 400 milionů korun. Dává to smysl, jde přeci o studenty. Namítnout se však dá, že stát slibuje navýšení platů pro učitele, což také udělal, ale část z toho ponechal ředitelům, aby mohli peníze využít jako bonusy. Kvůli tomu proběhla i stávka učitelů. Stát tedy mzdy navýšil. Ovšem, jak se má naše školství, které je zaostalé a nefunkční a stále neohodnocuje kantory adekvátně, rozvíjet? Přišlo přeci o 400 milionů. Na to už Andrej Babiš odpověď nemá…
Nejvíc však ubylo peněz na ministerstvu práce a sociálních věd. To přišlo o půl miliardy korun! Ale na rozdíl od ministerstva školství disponuje s větším rozpočtem.
Na seznamu jsou i další organizace, které se zabývají vědou, nebo vzděláváním. Akademii věd byl zmenšen rozpočet o 100 milionů korun. Dále ani Grantová agentura nezůstala bez úbytku a to přesně o 150 milionů korun. To samé se týká i Technologické agentury, která přišla o 216 milionů korun.
Jedoucí vlak
Jediná instituce ze seznamu, která spadá do dopravního resortu, je Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře, který přišel o pouhý milion korun.
Člověk si říká, jak taková věc, jako je jízdné, může tolik zasáhnout ekonomiku státu. Stát už před touto změnou přispíval na jízdné a také to stálo nemalé peníze, ale v tomto případě se jedná opravdu o enormní částku, kterou stát hradí za nás. V podstatě se dostává do mínusu, z kterého se nemůže dostat. Když si vezmeme, kolik lidí denně jezdí hromadnou dopravou a kolik studentů, nebo seniorů uplatňuje slevu, tak nám to už tak zvláštní připadat nebude. Byl to jednoznačně populistický a nesystematický krok našeho premiéra, který se pěkně prodražil a ještě prodraží.

I se záznamem v registru můžete žádat o skvělou půjčku

Máte záznam v registru a děsí vás, že kvůli tomu, že jste někdy v minulosti zaplatili účet za elektřinu se zpožděním, nyní nemůžete žádat o půjčku? Tak to naštěstí není. Ve skutečnosti platí, že se záznamem v registru nemůžete požádat o bankovní půjčku, nicméně pokud jde o nebankovní úvěry, tak máte stále dveře dokořán. Proto neváhejte a sjednejte si například nebankovní hypotéku bez registru, která je jako šitá na míru právě vaší životní situaci.

padesátky v kapse

Nemusíte v tom rozhodně hledat žádnou vědu, protože vyřídit si nebankovní půjčku je snadné a o hypotéce bez registru to také platí. Stačí, když si vyberete tu pravou nebankovní společnost, ve které si svůj spotřebitelský anebo podnikatelský úvěr sjednáte. Zabere vám to několik minut času, a když vyplníte online formulář žádosti o půjčku a přidáte k němu několik fotografií nemovitosti, kterými se za svou půjčku zaručíte, tak máte hotovo. Vše ostatní za vás vyřídí vstřícní pracovníci nebankovní společnosti.
papírové dolary

Takovou půjčku můžete mít již s úrokovou mírou od čtyř procent, což jsou skoro stejně tak výhodné podmínky jako v bance. V případě nějakých větších potíží s registrem pak pravděpodobně získáte sedmi procentní úrokovou sazbu. Ta je sice o něco vyšší, ale i tak to není žádná katastrofa, a navíc, jakmile váš záznam v registru zmizí, můžete svou půjčku výhodně refinancovat jak nebankovní, tak třeba i bankovní půjčkou. Když k tomu přidáte dlouhou dobu splatnosti v délce až třicet let a nízké měsíční splátky, tak máte výsledek v podobě opravdu výhodného úvěru.

Navíc, peníze můžete tímto způsobem získat opravdu rychle, již v průběhu několika krátkých dnů, takže pokud na ně spěcháte a potřebujete rychle nakoupit vánoční dárky, tak je nebankovní hypotéka bez registru tím pravým finančním produktem, který vám právě nyní přijde bezesporu vhod!

Dokonalé bydlení v dřevěném mobilním domě

Dřevěné mobilní domy jsou ideálním, a zároveň velice chytrým řešením, jak můžete bydlet snadno a rychle a za více než příznivou cenu. Nové bydlení, po kterém toužíte, tak můžete mít za cenu, na kterou dosáhne naprosto každý. A nemusíte se obávat, že se jedná o nějakou exotiku, na kterou se budou vaši sousedé koukat skrze prsty. Na západ od nás se jedná o velice oblíbený a rozšířený typ bydlení, který se postupně rozmáhá i u nás, v České republice. A vůbec se není čemu divit, neboť když k úžasným, dostupným cenám přidáte fakt, že vám dřevěné mobilní domy nabízejí stejný komfort jako klasický panelákový byt, tak jde o velice lákavý způsob bydlení, který čeká velká budoucnost.

domek na obraze

A zapomínat bychom neměli ani na to, jak mobilní domy získaly svůj název. Nemusíte mít strach, nejedná se o žádnou maringotku! Nicméně díky tomu, že tento typ domu nemá žádné pevné základy a nepotřebuje k usazení do terénu základovou desku, tak je možné jej kdykoli naložit na speciální přepravní vozidlo a převézt na novou adresu. Pokud se tedy náhodou stane, že se rozhodnete změnit své bydliště, ať už půjde o rekreační objekt či o vaše trvalé bydlení, tak to není ani ten nejmenší problém. Jak je tedy vidět, tak na pořízení mobilního domu ušetříte hned dvakrát: poprvé na jeho koupi a podruhé, když budete chtít změnit adresu a nebudete si muset kvůli tomu pořizovat nové bydlení.

střecha nad domem

Zajímá vás, jak to uvnitř takového dřevěného mobilního domu vlastně vypadá? Vůbec není divu, každý chce dokonale znát své budoucí bydliště, které se stane jeho domovem. To nejlepší, co můžete v takovém případě udělat, je navštívit centrum vzorových mobilních domů přímo na adrese výrobce, kde si vše důkladně prohlédnete. Každopádně si můžete být jisti tím, že tomuto typu bydlení nechybí nic, co byste k životu mohli postrádat – najdete zde jak plně vybavenou kuchyni, tak koupelnu i s toaletou, postele či vybavení obývacího pokoje.

Pohovka podle Vašich představ

Jestli zrovna zařizujete obývací pokoj, tak byste se měli zaměřit na to, jaký nábytek si do něj pořídíte. Nedílnou součástí každého obývacího pokoje je samozřejmě vhodná pohovka, na kterou se může každý posadit a odpočinout si na ní. Je to tedy velmi využívaný https://mapy.cz/%3Fsource%3Dbase%26id%3D1915685 kus nábytku, a proto není dobré jeho důležitost jakkoliv podceňovat, na to nezapomínejte.

barevná zeď

Pořízení nové pohovky byste si vždy měli pořádně promyslet, záleží přeci jenom na tom, jaké máte požadavky a představy, na to se spolehněte. Jestli tedy hledáte takový kus nábytku, který bude zajímavý, spolehlivý a Vy s ním budete spokojeni, tak by Vám mohla padnout do oka rohová sedačka, která Vám může nabídnout vše, co byste mohli požadovat, na to se spolehněte. Využijte tedy možností a postarejte se o to, abyste si vybrali takový kus, který Vám bude ve všem vyhovovat, na to se spolehněte.

Nabídka, která Vás ohromí

Nabídka sedaček je naštěstí natolik široká, že v ní každý najde to, co zrovna potřebuje, a to naprosto bez problémů, na to se můžete spolehnout. Využijte tedy této skutečnosti ve svůj prospěch a dopřejte si takové řešení, se kterým budete spokojeni. Je to přeci jenom to, na čem skutečně záleží.

pohodlné stravování

Vybírat si můžete z mnoha kvalitních kousků různých tvarů, rozměrů či stylů, a proto nemusíte mít obavy z toho, že byste si nevybrali, protože zaručeně najdete bez problémů to pravé i pro Vaši domácnost, což je samozřejmě důležité. Využijte tedy možností, které tu pro Vás jsou, a můžete si být naprosto jistí tím, že budete spokojeni a nebudete muset čehokoliv litovat.

Pořízení nové pohovky je totiž věc, kterou byste si měli pořádně promyslet. Měli byste se zaměřit na to, jaké jsou Vaše představy a co všechno by měl ideální kus nábytku splňovat. Potom si můžete být jistí tím, že si skutečně přijdete na své, na to se můžete kdykoliv spolehnout.

Vytvořte si malé moře u Vás doma

Vaše koupací zařízení si vyžaduje Vaši neustálou pozornost a péči. Je nutné stéle vodě dodávat všechny potřebné přípravky pro úpravu vody, aby byla vhodná ke koupání. K ošetření vody je stále nejvyužívanějším přípravkem chlor, který je k dostání v mnoha podobách. Můžete využít kapalného chloru nebo tablet, které mohou být jednosložkové či vícesložkové a pokud se je Vaše koupání vybaveno salinizační jednotkou, můžete k ošetření vody využívat sůl do bazénu.

Sůl do bazénunajdete v naší nabídce od několika dodavatelů v dokonalé potravinářské http://spolky.csvts.cz/cps/ čistotě zbavené všech nečistot, jodidů či železitých iontů. S použitím salinizační jednotky se díky elektrolýze dostává do vody čistý chlorid sodný, který dodá vodě dostatečnou dezinfekci a zbaví ji všech mikrobů a bakterií a to bez chlorového zápachu a dalších změn vlastností vody.

ochranné brýle

V naší nabídce najdete také mořskou sůl do bazénu, díky které můžete nejen dokonale ošetřit vodu ve Vašem koupání, ale také si díky ní můžete vytvořit zdravou mořskou vodu u Vás na zahradě. Nabízíme Vám tento přípravek také v dokonalé čistotě a kvalitě z chorvatského, italského či portugalského pobřeží od světově proslulých výrobců za velmi výhodných cenových podmínek.

Jistě dobře víte, jak skvělé účinky má mořská voda na pokožku plavců a jak může být prospěšná hlavně lidem s nejrůznějšími kožními problémy a tak zajisté oceníte, že už kvůli mořské vodě nemusíte jezdit tisíce kilometrů k moři, ale můžete si ji vytvořit u Vás doma a to nejen ve Vašem venkovním zahradním koupání, ale také klidně ve Vaší vaně.

rodinné radovánky

Každopádně při používání běžné i mořské soli do bazénu musíte myslet na to, že elektrolýza probíhající v salinizační jednotce samovolně zvyšuje hodnoty PH vody, a proto je důležité častěji provádět kontrolu vody za pomocí testeru a dodávat od vody dostatek přípravku pro snížení hodnot PH vody. Všechny tyto přípravky najdete v naší nabídce.